OSVJEŽITE I ENERGIZIRAJTE SVOJ DOM U 7 JEDNOSTAVNIH KORAKA

Stiglo nam je proljeće, vrijeme kada se sve u prirodi budi, lista i cvijeta. Po feng shui mudrosti ovo vrijeme je idealno da napravimo pozitivne promjene u svom domu i osvježimo ga novom energijom. Evo 7 jednostavnih koraka kako to možete postići!

1) Napravite veliko čišćenje

Znamo, pospremanje je dosadno i često nam se ne da. No, nered ima negativnu i stagnirajuću energiju koja blokira naš napredak u svakom polju i zaista ćete se osjećati bolje kad to učinite. Pospremite, otvorite širom prozore i pustiti svjetlost i zrak da ispuni vaš dom. Odmah ćete se osjećati bolje.

2) Riješite se nepotrebnih stvari

Svi imamo u svom domu stvari koje zapravo ne koristimo. Višak stvari blokira protok energije po kući. Riješite se stvari koje ne volite i ne koristite, a zadržite samo one koje volite i trebate. To će rastjerati negativnu energiju i donijeti mir, harmoniju i budnost. Također maknite stvari s poda, one jako ometaju protok energije.
Kada uklonite višak stvari, energija će neometano poteći i stvorit će se nove prilike u poslu, ljubavi, bolje zdravlje…

3) Unesite svježe cvijeće u svoj dom

Po feng shuiu cvijeće predstavlja rast, zdravlje, radost, obilje i novu energiju. Bilo da se radi o buketu kupljenih ruža ili o divljem cvijeću koje ste ubrali usput, osvježit će prostor i u njega unijeti pozitivnu energiju!

4) Zapalite prirodan miris poput prirodnih eteričnih ulja, prirodnih mirisnih štapića i čunjića tamo gdje najviše boravite. To će otkloniti neugodne mirise i staru ustajalu energiju te donijeti svježinu, lakoću i mir. Važno je da se radi o prirodnim mirisima jer samo takvi mirisi imaju moć da djeluju na energiju i utječu na raspoloženje.

5) Sve podove prebrišite vodom u koju ste dodali par kapi eteričnog ulja lavande, ružmarina i/ili limuna. To će energetski jako osvježiti prostor, otkloniti staru i lošu energiju te istovremeno dezinficirati prostor, što je idealno u ovo vrijeme kad vladaju gripe i viroze.

6) Prostor obogatite fontanama, posebno kod ulaza u kuću ili stan. To će privući energiju prosperiteta jer fontane simboliziraju novac.

7) Zapalite svijeće u odgovarajućoj boji na ključna mjesta u prostoru koja želite poboljšati i aktivirati. Svijeće po feng shuiu oživljavaju prostor i donose energiju pozitivnosti, pokretljivosti i mira. Tako na primjer crvene svijeće možete postaviti tamo gdje želite povećati energiju, strast i ambiciju, dok su nježno plave odlične za pojačavanje harmonije, mira i sklada, na primjer za dnevnu sobu.

Uživajte u svom domu, to je vaša osobna oaza gdje punite baterije i uživate. A malo vremena i pažnje koje uložite u njegovo uređivanje će vam višestruko uzvratiti!

No Comments

Post A Comment

10 + four =