Kristali i planeti

Kada vam netko kaže da je Strijelac ili Riba, ustvari to znači da mu je Sunce u tom znaku. To je samo dio složenog mozaika astrološke natalne karte – položaja planeta u trenutku rođenja.Naime, postoji 10 planeta (Sunce, Mjesec, Mars..) od kojih je svaki u jednom od 12 znakova (Ovan, Bik, Blizanci…) i svi su oni u međusobnom odnosu – skladnom ili napetom.

Svaki planet ima svoju domenu djelovanja i predstavlja aspekt osobnosti, a svoje kvalitete izražava lako ili s poteškoćama, ovisno u kojem je znaku (planeti se u nekim znakovima osjećaju posebno ugodno, kao kod kuće, a u drugima se nikako ne snalaze -kao riba na suhom) te u kakvom je odnosu s drugim planetima (tzv. aspekti koji mogu biti harmonični ili napeti). Srećom, priroda nam je dala pomagače koji svojim suptilnim vibracijama djeluju na naš um i duh te pomažu planetima da se izraze, da se potaknu njihove pozitivne strane, a ublaže negativni aspekti. To su kristali, drago kamenje i rudrakša.

Odavno je poznato da kristali i drago kamenje svojim vibracijama pozitivno utječu na naš um i tijelo. Svaki od njih je s obzirom na djelovanje povezan s određenim planetom te u nama potiče pripadajuće kvalitete. Egzotična rudrakša je čudesno zrno pozitivnosti i sklada, plod istoimenog drveta koje svojim elektromagnetskim zračenjem umanjuje stres i napetost, potiče osjećaj sreće te daje snažan i bistar um.

Kristali i rudrakša se međusobno nadopunjuju i pojačavaju, a nošenje njihovog nakita pomaže da se harmonizira određeni planet te tako taj aspekt osobnosti izrazi na najbolji mogući način. To ustvari nije ništa novo, u indijskoj astrologiji je to praksa od davnina.

Čak i ako ne znate gdje vam je točno koji planet i da li je u dobrom položaju, oslonite se na intuiciju – kristal koji vas privuče je upravo ono što vam odgovara i treba. A ako želite saznati više, možete se obratiti našoj suradnici astrologinji Jeleni Đurđan koja nam je pomogla da shvatimo što točno koji od 7 osobnih planeta predstavlja.

 

Planeti i njihov utjecaj

 

Sunce je planet vitalnosti, energije, snage i životne radosti. Ono prestavlja osnovnu životnu energiju, ono što nas pokreće. Njegov kristal je gorski kristal koji jača, iscjeljuje i pročišćava, stimulira moždane funkcije i dovodi tijelo u ravnotežu. Ova narukvica s tim prekrasnim prozirnim kristalom, rudrakšom i lotosom jača osobnu energiju i vitalnost te daje sklad duha i tijela.

 

Mjesec je planet osjećaja, senzibilnosti, nježnosti i senzualnosti. On nam govori kako doživljavamo i osjećamo, naš unutarnji svijet. Njegovi kristali su mjesečev kamen i rozenkvarc, simboli ljubavi, suosjećanja i mira. Oni potiču intuiciju i dublje razumijevanje, donose emotivnu stabilnost i sreću u ljubavi. Ova narukvica budi suosjećanje, samopoštovanje i senzualnost te nas otvara ljubavi.

 

Merkur je planet komunikacije, izražavanja, intelekta i spretnosti. On nam pokazuje kako razmišljamo i poimamo, naše mentalne procese. Njegov kristal je zeleni aventurin koji nam zajedno s rudrakšom pomaže da se s lakoćom izražavamo i komuniciramo. Donosi nam sreću, obilje i uspjeh u poslu te daje emotivnu ravnotežu. Potiče kreativnost i posebno je dobar za pisce, govornike, predavače, pjevače….

Venera je planet ljepote, ljubavi, senzualnosti i umjetnosti. Ona nam govori što i kako volimo. Njen kamen je rozi turmalin, moćan kamen ljubavi, prijateljstva i suosjećanja. On umiruje emocije i uklanja negativne, vraća nam vjeru u ljubav i same sebe. Narukvica s rozim turmalinom, biserima i rudrakšom privući će ljubav i radost u vaš život, dati vam osjećaj smirenosti i stabilnosti te povećati optimizam.

 

 

Mars je planet energičnosti, borbenosti, volje i magnetičnosti. Daje nam energiju, sposobnost regeneracije i incijativu. Njegov kristal je granat koji daje snagu i zaštitu te potiče strast, ljubav i vjernost. Narukvica s granatom budi optimizam, životnu radost i strast, daje ogromnu snagu, jača volju i potiče nas na djelovanje.

 

 

Jupiter je planet znanja, duhovnosti, sreće i uživanja. On je učitelj koji nas navodi da širimo svoje horizonte, kao i da uživamo. Njegov kamen je ametist koji umiruje, budi intuiciju i mudrost . Narukvica s ametistom donijet će vam smirenost i sklad uma i duha, unutarnji mir i dublje razumijevanje.

 

 

Saturn je planet discipline, (samo)kontrole, duhovnosti i pokore. Ako je Jupiter blagonakloni učitelj, onda je Saturn sasvim sigurno strogi učitelj čvrste ruke koji nas nerijetko uči kroz poteškoće i odricanje. Njegov kristal je opsidijan koji uzemljuje, centrira i daje veliku snagu. Narukvica s mahagonij i crnim opsidijanom te lotosom daje nam snagu te nam pomaže da se promijenimo, da otpustimo stare obrasce i prošlost te rastemo na svim nivoima.

No Comments

Post A Comment

fifteen − 14 =