DRAGULJI ZODIAKA

Astrologija je drevna znanost koja nas uči nas da cijeli univerzum djeluje skladno i da smo svi dio jedne cjeline.  Horoskopski znakovi, položaji planeta i drugo imaju na nas razne pozitivne (povoljne) i one izazovne (nepovoljne) utjecaje. Dio tih osobina unaprijed je određen genetikom i nasljeđem, no velika većina ovisi o nama samima – da li ćemo koristiti jake ili slabe osobine našeg horoskopa (naših znakova i planeta). Kako se tu uklapaju kristali?

Naime, svaki znak je povezan s određenim kristalima te tako uz pomoć pravih kristala pojačavamo povoljne položaje i osobine, a ublažavamo i harmoniziramo nepovoljne te njihovo djelovanje pretvaramo iz slabosti u snagu.  Škorpioni su primjerice jako pronicljivi, strastveni i intenzivni, odlični stratezi koji imaju hladnu glavu u kritičnim situacijama. No ponekad premalo uzimaju u obzir osjećaje drugih i znaju biti previše zatvoreni i samozatajni. U tome im pomaže apatit koji potiče otvorenost i poboljšava komunikaciju na svim razinama, dok turmalin daje puno energije i veliku zaštitu i te tako podržava Škorpiona u djelovanju.

Ovnovi se ne boje izazova, hrabri su, odlučni i uvijek puni energije. Ponekad su prebrzopleti, djeluju bez razmišljanja i nedostaje im takta, premda su uvijek dobronamjerni. Lava im pomaže da budu strpljiviji te da imaju veću preciznost i staloženost u djelovanju, dok granat i narančasti aventurin podržavaju njihovu prštavu energiju i entuzijazam.   Strijelac je vječni avanturist slobodnog duha i širokih vidika. Veseo je i stalno u pokretu, voli filozofiju i duhovnost. Uvijek je optimističan, no ponekad mu nedostaje fokusa i praktičnosti. U tome mu pomaže lapis lazuli koji daje snažan i fokusiran um, dok mu tirkiz pruža zaštitu i donosi sreću na svim njegovim pustolovinama. Oba kamena su odlična za duhovnost jer bude višu vibraciju uma i svijesti te tako pomažu Strijelcu da ostvari svoje duhovne aspiracije.
Tako nam kristali pomažu da koristimo puni potencijal svog horoskopa i svojih mogućnosti.

 

No Comments

Post A Comment

3 × one =