Whisper of Nature | Kako da svijeća duže i ljepše gori
nakit,narukvice,ogrlice,nanognice,prsetenje,joga nakit,nakit sa svrhom,prirodni mirisi,eko svijeće,eko mirisi,mirisni štapići,mirisni čunjići,prirodne svijeće,svijece,mirisni stapici,mirisni cunjici,uragan,prirodni mirisni štapići,svijece,svijece s porukom,yoga jewelry,spiritual jewelry,malas,mala,unikatni nakit,pokloni,unikatni pokloni,dizajnerski nakit,personalizirani nakit,kristali,
457
post-template-default,single,single-post,postid-457,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Kako da svijeća duže i ljepše gori

Kako svijeća gori, fitilj postaje sve duži. Ako je predugačak, plamen može biti nemiran i svijeća se prebrzo troši. To se može riješiti na vrlo jednostavan način – redovitim podrezivanjem fitilja.

1. korak

Zagasite svijeću. Rub svijeće je sada topao i podatan za oblikovanje.  Prstima pažljivo savinite rub svijeće prema unutra (prema fitilju), bez da dodirujete tekući vosak u sredini.

2. korak

Razina voska će se lagano podići te će se tako produžiti vrijeme gorenja svijeće.

3. korak

Škaricama podrežite fitilj na dužinu od 5 do 10 mm, otprilike na mjestu gdje se krenuo savijati. Tako će plamen biti ravan i miran.

4. korak

Ponovo zapalite svijeću ako želite.

S vremenom kad se izvježbate, moći ćete podrezivanje fitilja obaviti bez da (u)gasite svijeću :). Nakon svakog gašenja možete se poigrati s voskom i poravnati rub svijeće, tako će se više voska iskorisititi, svijeća se ljepše goriti i duže trajati.

No Comments

Post A Comment

3 + 3 =