Whisper of Nature | Kako da svijeća duže i ljepše gori
nakit, rudrakša, unikatni nakit, srebro, zlato, drago kamenje, kristali, lotos, mala, naušnice, ogrlice, nanognice, naušnice, mirisni čunjići, prirodni mirisi, mirisni štapići, eko svijeće, eko vosak, prirodne svijeće, pokloni, unikatni pokloni, ručni rad
457
post-template-default,single,single-post,postid-457,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,paspartu_enabled,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Kako da svijeća duže i ljepše gori

Kako svijeća gori, fitilj postaje sve duži. Ako je predugačak, plamen može biti nemiran i svijeća se prebrzo troši. To se može riješiti na vrlo jednostavan način – redovitim podrezivanjem fitilja.

1. korak

Zagasite svijeću. Rub svijeće je sada topao i podatan za oblikovanje.  Prstima pažljivo savinite rub svijeće prema unutra (prema fitilju), bez da dodirujete tekući vosak u sredini.

2. korak

Razina voska će se lagano podići te će se tako produžiti vrijeme gorenja svijeće.

3. korak

Škaricama podrežite fitilj na dužinu od 5 do 10 mm, otprilike na mjestu gdje se krenuo savijati. Tako će plamen biti ravan i miran.

4. korak

Ponovo zapalite svijeću ako želite.

S vremenom kad se izvježbate, moći ćete podrezivanje fitilja obaviti bez da (u)gasite svijeću :). Nakon svakog gašenja možete se poigrati s voskom i poravnati rub svijeće, tako će se više voska iskorisititi, svijeća se ljepše goriti i duže trajati.

No Comments

Post A Comment

one − 1 =