Whisper of Nature | Tamjan- ljekovita smola
nakit, rudrakša, unikatni nakit, srebro, zlato, drago kamenje, kristali, lotos, mala, naušnice, ogrlice, nanognice, naušnice, mirisni čunjići, prirodni mirisi, mirisni štapići, eko svijeće, eko vosak, prirodne svijeće, pokloni, unikatni pokloni, ručni rad
17023
post-template-default,single,single-post,postid-17023,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,paspartu_enabled,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Tamjan- ljekovita smola

Jeste li znali da se tamjan od davnina koristi u obredima Rimokatoličke i Pravoslavne crkve zbog vjerovanja da tjera zle duhove?

Tamjan ima svoju primjenu, ne samo u aromaterapiji, kozmetici, masaži i religijskim obredima, već i u liječenju -preko 5000 godina koristi se u medicinske svrhe zbog svojih antiupalnih i antiseptičkih svojstava.

U ajurvedskoj medicini, indijski tamjan (boswellia serrata) koristi se već tisućama godina za liječenje artritisa, zacjeljivanje rana, jačanje ženskog hormonalnog sustava i zaštitu od patogenih mikroorganizama.

Ova biljka je izuzetna i za njegu kože – pomaže kod akni, strija, ožiljaka, bora i rana. U aromaterapiji se tamjan koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije.

Prema ajurvedi, svakodnevno kađenje tamjana u kući donosi dobro zdravlje svim ukućanima.

Kako se koristi Tamjan?

Kada palimo tamjan on čisti prostor, umiruje um te unosi više vibracije u naš prostor.

Postoji više načina na koji se može koristiti tamjan. Kada ste odabrali željeni miris tamjan, uzmite par zrna i stavite na tamjanicu ispod koje gori dušica, na samogorivi ugljen ili na gusanu peć. Samogorivi ugljen se prvo mora zapaliti upaljačem (najbolje da ga primite  pincetom) dok ne čujete pucketanje i vidite na njemu crvene iskrice.

Kada prestane pucketati, odložite ga na tanjurić sa pijeskom ili soli te stavite 3 zrna tamjana. Ostaje vam samo da uživate u mirisu…

No Comments

Post A Comment

fourteen − twelve =