Whisper of Nature | Tamjan- ljekovita smola
nakit,narukvice,ogrlice,nanognice,prsetenje,joga nakit,nakit sa svrhom,prirodni mirisi,eko svijeće,eko mirisi,mirisni štapići,mirisni čunjići,prirodne svijeće,svijece,mirisni stapici,mirisni cunjici,uragan,prirodni mirisni štapići,svijece,svijece s porukom,yoga jewelry,spiritual jewelry,malas,mala,unikatni nakit,pokloni,unikatni pokloni,dizajnerski nakit,personalizirani nakit,kristali,
17023
post-template-default,single,single-post,postid-17023,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Tamjan- ljekovita smola

Jeste li znali da se tamjan od davnina koristi u obredima Rimokatoličke i Pravoslavne crkve zbog vjerovanja da tjera zle duhove?

Tamjan ima svoju primjenu, ne samo u aromaterapiji, kozmetici, masaži i religijskim obredima, već i u liječenju -preko 5000 godina koristi se u medicinske svrhe zbog svojih antiupalnih i antiseptičkih svojstava.

U ajurvedskoj medicini, indijski tamjan (boswellia serrata) koristi se već tisućama godina za liječenje artritisa, zacjeljivanje rana, jačanje ženskog hormonalnog sustava i zaštitu od patogenih mikroorganizama.

Ova biljka je izuzetna i za njegu kože – pomaže kod akni, strija, ožiljaka, bora i rana. U aromaterapiji se tamjan koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije.

Prema ajurvedi, svakodnevno kađenje tamjana u kući donosi dobro zdravlje svim ukućanima.

Kako se koristi Tamjan?

Kada palimo tamjan on čisti prostor, umiruje um te unosi više vibracije u naš prostor.

Postoji više načina na koji se može koristiti tamjan. Kada ste odabrali željeni miris tamjan, uzmite par zrna i stavite na tamjanicu ispod koje gori dušica, na samogorivi ugljen ili na gusanu peć. Samogorivi ugljen se prvo mora zapaliti upaljačem (najbolje da ga primite  pincetom) dok ne čujete pucketanje i vidite na njemu crvene iskrice.

Kada prestane pucketati, odložite ga na tanjurić sa pijeskom ili soli te stavite 3 zrna tamjana. Ostaje vam samo da uživate u mirisu…

No Comments

Post A Comment

4 × 5 =