MOŽE LI NAKIT NOSITI LOŠU SREĆU?

Možda ste čuli priče o nakitu koji nosi lošu sreću ili ste naslijedili komad nakita koji vam nije bilo ugodno nositi? Postoje vjerovanja da nije dobro nositi naslijeđen zaručnički i/li vjenčani prsten od osoba koje nisu imali sretan brak.
Da li zaista komad nakita ili kristal može nositi lošu sreću? Na jedan način – može.

Kristali su energetska bića i nose u sebi određenu energiju.
Djeluju na više načina. U stanju su davati energiju, ali i apsorbirati energiju ljudi koji ih nose i prostora u kojem se nalaze.

Ako se komad nakita dugo (ili nikada) nije čistio, a naslijedili smo ga ili dobili od nekoga tko ga je već nosio, moguće je da je energija koju je imao bivši vlasnik ostala u nakitu i tako može nositi “lošu sreću”.

Upravo iz tog razloga potrebno je redoviti čistiti i puniti kristale i nakit. Kako se radi o nošenom nakitu kojeg prati “loša vibra“, ostavite ga da stoji u vodi i/ili soli neko vrijeme, ovisno o kojim se kristalima radi, jer će se tako očistiti i isprazniti. Zatim ga dobro isperite pod mlazom hladne vode.

Nakon toga nakit možemo napuniti i prilagoditi svojim potrebama i željama (svaki kristal na svoj način).

 

Također za dubinsko energetsko čišćenje nakita od kristala možemo se poslužiti i s prirodnim elementima, npr. Stavite komad nakita pod slap ili u rijeku ili potok tekućicu, može se zakopati u zemlju na nekoliko dana… ili staviti na mjesec ili Sunce da se napune (ovisno o kojem se kristalu radi).

Ako se još uvijek i nakon čišćenja ne osjećate ugodno kad ga nosite, poslušajte intuiciju i radije ga zamijenite s novim komadom nakita.

No Comments

Post A Comment

nineteen − 4 =