Whisper of Nature | BISERI
nakit,narukvice,ogrlice,nanognice,prsetenje,joga nakit,nakit sa svrhom,prirodni mirisi,eko svijeće,eko mirisi,mirisni štapići,mirisni čunjići,prirodne svijeće,svijece,mirisni stapici,mirisni cunjici,uragan svijece,svijece s porukom,yoga jewelry,spiritual jewelry,malas,mala,unikatni nakit,pokloni,unikatni pokloni
23869
page-template-default,page,page-id-23869,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

OPĆENITO

Prekrasan dar mora očaravajućeg sjaja, biser se od davnina smatra dragocjenim jer donosi sreću, ljepotu i mir. Upravo zbog načina na koji je nastao (zrno pijeska uđe u školjku, što nju iritira te ona oko njega luči sedef), biser ima energiju i sposobnost da ukloni ljutnju i nesuglasice među ljudima te unese sklad i razumijevanje u odnose. Pomaže da imamo razumijevanje i suosjećanje prema drugima, da budemo povezani sa svojom pravom prirodom te da duboko i predano volimo.

Upravo zato se tradicionalno poklanjao kao vjenčani dar.

KARAKTERISTIKE

Bez obzira što su mekši od kristala, biseri su nelomljivi i otporni na udarce.  Tvrdoća bisera iznosi 2,5-4,5 na Mohsovoj ljestvici. Sjaj bisera nastaje zbog refleksije i loma svjetla na kristalnim granicama kalcij karbonata i molekulama vode koje su to pohranjene. Sjaj je finiji što su slojevi tanji.  Boja bisera (od bijelih preko žutih do roza i sivih ) ovisi o vrsti biserne školjke, životnom prostoru i temperaturi vode.

SASTAV

CaCO3

Biser ima kristaličnu strukturu i sastoji se od 80 do 92% kalcij karbonata  u njegovom primarnom obliku koji se zove argonit. U svom sastavu sadrži još i kalcita i vodu.

POVIJEST

Biseri su sa svojim toplim unutarnjim sjajom i svjetlucavim prelijevanjem bili jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih dragulja kroz povijest. Mnoge reference o njima se bilježe još iz najranije dobi kroz mitologiju i religije raznih kultura.

Egipćani su s njima pokapali mrtve. U drevnom Rimu biseri su smatrani krajnjim simbolom bogatstva i društvenog statusa. Grci su visoko cijenili bisere zbog njihove neusporedive ljepote i povezanosti s ljubavlju i brakom.

Čak su ih i vitezovi često nosili u bitku vjerujući da će ih zaštititi od zla.

Budući da su biseri bili toliko cijenjeni, mnoge su europske zemlje donosile zakone koji zabranjuju da ih bilo tko nosi osim plemstva.

Do 1900.g. bili su dostupni samo bogatima i slavnima.

DOBROBITI

Vjeruje se da biseri balansiraju prirodni ritam ljudskog tijela i razinu hormona s ritmovima mjeseca. Biseri umiruju emocije, daju samopoštovanje, bude ženstvenost, senzualnost i jačaju intuiciju. Uklanjaju anksioznost, nervozu i napetost kao i negativnosti i prepreke u životu. Kamen su vjernosti, iskrenosti i mudrosti. Kada se nose, šire vibracije ljubavi i poboljšavaju ljubavne odnose. Simbol je vjernosti te se zato i poklanjao kao zaručnički prsten dok ga nije zamijenio dijamanta.

PLANET:  Mjesec

ELEMENT: Voda

HOROSKOPSKI ZNAK: Rak, Vaga, Blizanci

ODRŽAVANJE

Kako su biseri dosta osjetljivi, potrebna im je malo veća pažnja.

Bilo bi dobro da svaki put kada skinete biserni nakit, sa suhom krpom prebrišite bisere.

Ako su prljaviji, prebrišite ih s vlažnom krpom ili ih namočite u vodu s malo soli, zatim ih istrljajte s mekom platnenom krpicom te ih temeljito osušite.

Bisere nemojte nikada čistiti s deterdžentima ili ih natapati u tekućim sredstvima za čišćenje nakita.

*** biserni nakit uvijek stavite nakon što nanesete losion za tijelo, nakon šminkanja i nakon  što stavite parfem jer se mogu trajno uništiti.

Također ne podnose eterična ulja pa ih nemojte premazivati.

Volim dizajnirati nakit s biserima radi njihove nježne, meke, ženske energije i naravno predivnog sjaja. Za mene su biseri jedan od najljepših darova vode. Simbol su klasične elegancije i podignu svaku odjevnu kombinaciju. Svaka žena bi trebala imati barem jedan komad nakita s biserima da može uživati u njihovoj uistinu posebnoj energiji i ljepoti…

Nakit s Biserima