Whisper of Nature | 5 Elemenata i njihovi kristali
nakit,narukvice,ogrlice,nanognice,prsetenje,joga nakit,nakit sa svrhom,prirodni mirisi,eko svijeće,eko mirisi,mirisni štapići,mirisni čunjići,prirodne svijeće,svijece,mirisni stapici,mirisni cunjici,uragan,prirodni mirisni štapići,svijece,svijece s porukom,yoga jewelry,spiritual jewelry,malas,mala,unikatni nakit,pokloni,unikatni pokloni,dizajnerski nakit,personalizirani nakit,kristali,
19970
post-template-default,single,single-post,postid-19970,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

5 Elemenata i njihovi kristali

Da li ste znali da 5 elemenata – eter, zrak, vatra, voda i zemlja grade sve što postoji oko nas i nas same? Kad su oni u ravnoteži, zdravi smo, puni energije i optimizma. No, ako nisu u ravnoteži, tada osjećamo unutarnji nemir i nesklad, javljaju se negativne emocije i stanja – nesigurnosti, brige, strahovi, ljutnja, zamjerke… Ako neravnoteža potraje, dolazi do poremećaja i bolesti. Upravo zato je jako važno znati kako ih uravnotežiti.
Život u skladu s ritmovima prirode, balans rada i odmora, kvalitetna prehrana i dobar san spontano donose njihov sklad, kao i svjetlucavi pomagači iz prirode – KRISTALI.

Naime, svaki kristal i dragi kamen je povezan s određenim elementom te u nama potiče pripadajuće kvalitete, pozitivno utječući svojim vibracijama na naš um i tijelo.

Element Zemlje

Nam daje osjećaj sigurnosti, stabilnost i mir, predstavlja plodnost, novac i uspjeh. Njegove kvalitete su ustrajnost, staloženost, postojanost, fizička snaga, obilje i blagostanje te konkretna manifestacija želja, ideja i planova.
Pripadajući kristali su crne, smeđe i crvene boje.

Kristali Zemlje ⇒

Element Zraka

Predstavlja komunikaciju, intelekt i izražavanje. S ovim elementom je povezan mental i svijet ideja. Njegove kvalitete su pokretljivost, brzina, lakoća, učenje, jasnoća i promjena.
Pripadajući kristali su zelene i svijetlo plave boje.

Kristali Zraka ⇒

Element Vatre

Daje nam energičnost, snažnu volju i hrabrost. Njegove kvalitete su –snaga, neustrašivost, strast, hrabrost, volja, samopouzdanje, vitalnost i fizička snaga.
Pripadajući kristali su crvene, narančaste i žute boje.

Kristali Vode ⇒

Element Vode

Povezan je s osjećajima i ljubavi (prema sebi, partneru, djeci, prijateljima…), daje nam suosjećanje i mir te potiče opraštanje i pomirenje. Njegove kvalitete su –ljubav, suosjećanje, razumijevanje, prijateljstvo, intuicija, senzibilnost, senzualnost, mir, pročišćenje i iscjeljenje.

Pripadajući kristali su tamno plave, plave, roze i bijele boje.

Kristali vode ⇒

Element Eter

Pomalo je apstraktan element iz kojega potiču svi ostali. On je poput riznice sveg znanja i svih mogućnosti. Kvalitete elementa etera su– neograničenost, nepromjenjivost, beskonačan potencijal, vječnost, sveprisutnost. Ovaj element je povezan sa sviješću, duhovnošću i ostvarenjem viših, plemenitih ciljeva.

Pripadajući kristali su ljubičaste boje i višebojni kristali.  Kristali Etera ⇒

Kako izabrati kristal za sebe?

Nakit za uravnoteženje elemenata se bira intuitivno, obično je pravilo – ono što vas privuče je baš ono što vam u ovom trenutku najviše odgovara i treba. A ukoliko niste sigurni, uvijek možete pitati nas za savjet 🙂

No Comments

Post A Comment

one × five =